Debatværksted

På Debatværkstedet får du, som kursist, mulighed for at udtrykke og afprøve dine meninger og holdninger i samspil med andre. At forstå og acceptere, at alle ikke har samme mening og ser på verden præcis som dig. Vi tager fat i forskellige aktuelle emner, f.eks. folketingsvalg, politik generelt, sexisme, feminisme osv., og ud fra dette øver vi os i at argumentere for, hvorfor vi hver især mener som vi gør. 

Som kursist lærer du at forholde dig kritisk til den konstante strøm af oplysninger som dagens samfund, og derved vi mennesker, kontinuerligt bliver påvirket af. Du vil sandsynligvis opleve at de emner vi har debatteret og de erfaringer du får ved at udveksle tanker og synspunkter med andre, også kan bruges konstruktivt videre i din egen personlige udvikling.

Der arbejdes med sociale kompetencer i en tryg atmosfære, og du kan blive udfordret i forhold til at acceptere at andre har en anden holdning, mening og syn på de emner der arbejdes med. Det er meget lærerigt at øve sig i at have respekt for andres holdninger, også selvom de indimellem er stik modsat ens egen. 

Værkstedet er lagt an på gruppediskussion. Emnet kan være valgt ud fra hverdagsbegivenheder fra de skrevne medier, film, fjernsyn, kursistoplæg eller hvad der lige optager og sker i kursistens liv.