Glasværksted

I glasværkstedet arbejdes der med glas af forskellige typer. Man arbejder med glasset gennem en kreativ proces hvor kursisten har mulighed for at udvikle sig og få sporet sig ind på nogle af de kompetencer der kræves. Det kan være med til at klargøre dig, som kursist, til videre forløb i forhold til f.eks. job eller uddannelse.

Projekterne i værkstedet kan være vidt forskellige. Lige fra en produktion af f.eks. fade eller smykker til mere eksperimenterende projekter, læring og forståelse for en proces, teoretisk viden om materialeforståelse, problemløsning, farver, værktøj og maskiner. Der arbejdes med at få skabt robusthed og viljestyrke til at starte et projekt og følge det til et færdigt resultat.

Glasset er et skrøbelig materiale langt hen af vejen i arbejdsprocessen og man er nødt til at have respekt for andres arbejde og eksperimenter for at værkstedet kan fungere rent praktisk.

I arbejdet med glasset er der ofte udfordringer undervejs, hvor tingene ikke helt blev som man havde tænkt. Der må omtænkes, findes løsninger og evt. kasseres.

Du får indsigt i hvordan du reagerer i sådanne situationer, og erfarer måske at man nogle gange må acceptere at sådan er det bare, og man må op på hesten igen. Det sociale fællesskab på værkstedet er alt sammen en læring i at kunne håndtere de basale udfordringer i livet og hverdagen.  En øvelse i at se nye muligheder, tackle uvante situationer, nye relationer og tage ansvar. Man arbejder med at fælles materiale som samlingspunkt og henter inspiration og gode ideer hos hinanden

dof